Referenties

Referenties

Fam. de Jong

Vanaf het eerste telefoongesprek een goed gevoel mee gehad. De persoonlijke rustige benadering met ons als familie hebben we allemaal als zeer prettig ervaren. Jan en Mieke kwamen ook met goede adviezen, zonder hierin een dominante rol in te spelen. Kortom een zeer prettige en vakkundige begeleiding, wat wij als familie iedereen aan kunnen en willen raden.
_______________________________________________________________________________________________

Dhr. van Riessen "Het is helemaal gegaan zoals we gehoopt hadden, en zelfs nog beter. Een goed en vertrouwd gevoel."

Jan voelde perfect aan hoe de verhoudingen binnen de familie lagen en hoe iedereen op zijn/haar eigen manier benaderd moest worden. Serieuze gesprekken en humor gingen hand in hand in een losse ongedwongen sfeer. Dit alles had grote meerwaarde in de communicatie omdat iedereen zich op het gemak voelde om de dingen te zeggen en te vragen die belangrijk waren om zo tot oplossingen te komen. Hoewel wij eigenlijk een vast beeld hadden over hoe het zou moeten hebben de adviezen van Jan geleid tot verhelderende inzichten en zijn onze keuzes ook beter geworden en juist daardoor hebben we het perfecte afscheid kunnen hebben. Niets moest en alles mocht. Dat bleek wel toen we zelfs op het allerlaatste moment nog zaken wilden wijzigen en we daar op een zeer flexibele houding en sublieme uitvoering van de organisatie konden rekenen. Kortom het is helemaal gegaan zoals we gehoopt hadden en zelfs nog beter. Een goed en vertrouwd gevoel.

_______________________________________________________________________________________________

 

Fam. de Rooy-de Vries

Fijn dat het afscheid in jullie mooi verzorgde lokatie kon plaatsvinden. Daar was werkelijk alles mogelijk. Administratieve aspecten, w.o. kaarten, gedachtenisprentjes, akte van overlijden, etc., verliep ondanks de kerstperiode vlekkeloos en soepel. Het was voor ons prettig om na een maand te evalueren. We kunnen er met alle tevredenheid op terugkijken. 
 


Mevr. Spiering   "Jan stelt de juiste vragen en is vol belangstelling voor de nabestaanden."

De morgen na het plotseling overlijden van mijn vader maakten wij kennis met Jan. Zijn rustige professionele aanpak gaf ons structuur in de keuzes die gemaakt moesten worden in de eerste dagen na het overlijden. Jan stelt de juiste vragen en is vol belangstelling voor de nabestaanden. Hij heeft daarmee onze wensen goed vertaald naar een mooie uitvaart waarin wij onze vader de laatste eer hebben kunnen bewijzen.
 


Mevr. E. Sonneville. "Ondanks alle stress en onrust is de dienst dankzij hun rust en inzet toch nog goed verlopen en hebben wij een mooi afscheid mogen vieren. Petje af!!"

Vóór de start van de uitvaartdienst in het crematorium te Vlijmen, bleek dat beeld en geluid niet werkte.
Een en ander werd verholpen maar tijdens de dienst ging nog niet alles goed.
De verantwoording hiervoor lag geheel bij het crematorium. Jan en Mieke hebben voor ons dit heel goed opgevangen en het beste gehaald uit de situatie. Ondanks alle stress en onrust is de dienst dankzij hun rust en inzet toch nog goed verlopen en hebben wij een mooi afscheid mogen vieren. En daar bleef het niet bij, want nadien heeft Jan óók nog een hele nette financiële regeling bedongen voor ons bij het crematorium. Petje af!!


Echt meerdere uitvaarten meegemaakt, maar deze was top door de begeleiding van hen.

Hallo, ik ben Drik en heb samen met mijn schoonfamilie hun vader gecremeerd. We hebben hierbij de hulp gevraagd van de begrafenis onderneming NEMAS. Vanaf de eerste avond tot een week later de koffie-tafel hebben wij de fantastische hulp gekregen van hen. De personen die alles voor ons in de puntjes regelde waren JAN V D HOUT en MIEKE PETERS !!!!!!!! Je hoefde nergens aan te denken dat deed Jan. Echt meerderen uitvaarten meegemaakt, maar deze was top door de begeleiding van hun. DANK DANK DANK daarvoor. Groetjes Drik

 


Familie Luites-Verweij   "Een wonderlijke engel op onze schouder, die in deze droevige tijd een beetje heeft meegevlogen."

Tijdens de vrijwel meest intens droevige periode in mijn leven, het overlijden en dus cremeren van mijn moeder Marietje, heb ik de bijdrage van Jan als bijna "wonderlijk" mogen ervaren. Jan was bij mijn ouderlijk huis langsgekomen om samen met papa en ons een prachtige uitvaart voor mijn overleden moeder te verzorgen. Nou, Jan heeft zichzelf waarschijnlijk overtroffen! Door zij "familiaire houding" hadden wij er voor die ene week een " huisvriend" bijgekregen.

Een persoon die zich volkomen inleeft in de situatie. Een persoon die zijn oprechte mening geeft als je erom vraagt. Een persoon die niet opvalt, maar die er gewoon voor je is. Een persoon aan wie je meteen alles toevertrouwd en die je een warm hart toedraagt. Ik denk dan meteen ook aan het prachtige gedicht van Toon Hermans: Vriend dat helemaal op Jan van toepassing zou kunnen zijn.
Jan was voor ons, maar vooral ook voor papa, even deze speciale vriend.
Een wonderlijke engel op onze schouder, die in deze droevige tijd een beetje heeft meegevlogen.


Mevr. de Bont  "Er werd ons van alles uitgelegd. Maar vooral werd er geluisterd. Naar onze verhalen. Naar onze wensen.."

Vlak voordat mijn vader overleed, wilde hij dat wij (de familie) nog contact zochten met de begrafenisondernemer. “Het kan maar geregeld zijn”, zei hij. Ik belde en Jan kwam voor het eerst bij mijn ouders binnen lopen. Hoe raar moet dat wel niet zijn, dacht ik nog. Dat je nu iemand de hand schud waar je zijn uitvaart voor moet regelen. Maar Jan ging daar op een heel natuurlijke manier mee om. Hij benoemde woorden en gevoelens die in de lucht bleven hangen. En daardoor ontstond openheid. Er werd ons van alles uitgelegd. Maar vooral werd er geluisterd. Naar onze verhalen. Naar onze wensen.

Mijn vader stierf kort na die ontmoeting.  En dan begint het; teksten, kaarten, muziek, foto’s, kleding, sprekers, bloemen… Wat moet er veel geregeld worden in een korte tijd. Voor verdriet lijkt dan zo weinig tijd te zijn. Jan heeft ons daar uitstekend in begeleid. Niet alleen in praktische zin, maar ook emotioneel. Hij hield ons scherp in de gaten op zijn eigen vriendelijke, zachte manier.  Hij liet ons praten en luisterde. In onze kwetsbare momenten gaf hij ons kracht. En daar waar we er zelf niet helemaal uitkwamen bracht hij ons met goede suggesties weer verder. Hij leefde met ons mee, maar bleef gedurende die tijd wel heerlijk stabiel en praktisch.  En zo konden wij mijn vader de uitvaart geven zoals hij dat zelf graag gezien had.

Ik had er eerder nooit zo bij stil gestaan, maar wat een dankbaar beroep moet dit zijn. Dat je mensen met zo’n verlies zo tot steun kunt zijn.
 


Mevr. Maas   "Alles heeft op mij een mooie herinnering achtergelaten."

Toen mijn man overleden was had ik een uitvaartverzorging nodig. In t plaatselijke krantje stond een advertentie van Nemas met Jan van den Hout en Mieke Peters. Persoonlijk begeleiders.

Heel laat heb ik ze nog gebeld en ze kwamen meteen. Kon na de verzorging direct nog gaan kijken.Hij lag mooi opgebaard. En de verdere rest was ook tot in de puntjes geregeld. Mooie plechtigheid. Niets was teveel. Een belletje en Jan was er. Als je nog behoefte hebt aan nazorg, kun je daar ook op rekenen. Alles heeft op mij een mooie herinnering achtergelaten. Bedankt Jan.


 

 

 

Vrijblijvend meer informatie?

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.