Uitvaart Tilburg

Als een dierbare overlijdt, moet er veel geregeld worden door de nabestaanden om een goed verzorgde uitvaart te kunnen realiseren. De werknemers van Nemas Uitvaartverzorging helpen u graag met het organiseren van een begrafenis of een crematie in de gemeenten Tilburg en Goirle.
 
Neem gerust telefonisch contact met ons op voor een aannamegesprek of na het overlijden van een dierbare. U kunt ons altijd bereiken op 013 204 4703. Wij staan u graag te woord in tijden van rouw en verdriet. Samen zorgen we ervoor dat uw dierbare een waardig afscheid krijgt. Ook lichten we u in over de instanties waarmee u kunt contact op dient te nemen na een overlijden.
 
Op deze pagina vindt u meer informatie over het regelen van een uitvaart in de gemeenten Tilburg en Goirle. Daarbij worden onderstaande vragen beantwoord:
   
Meer informatie? Neem dan contact met ons op via 013 204 4703 of via info@nemasuitvaartverzorging.nl
 

 

 

Welke mogelijkheden voor een uitvaart zijn er?

 
Er vallen twee dingen onder het woord uitvaart, namelijk begrafenis en crematie. In de wet zijn alleen de begrafenis en de crematie toegestane mogelijkheden. Een niet-wettelijke en bijzondere uitvaart is natuur begraven, dit wordt vaak gedaan in het bos.
 
Tegenwoordig kiezen de meeste Nederlanders voor een crematie in plaats van een begrafenis. Een van de redenen hiervoor is omdat de dierbaren de as kunnen gebruiken als tastbare herinnering. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om het lichaam beschikbaar te stellen aan de wetenschap. In dat geval is er geen sprake van een uitvaart.
 
Begrafenis. Een begrafenis is een plechtigheid waarbij de overledene in de kist onder de grond begraven wordt. Synoniemen voor begraven zijn ook wel grafleging of teraardebestelling. Na de begrafenis hebben de nabestaanden een tastbare gedenkplaats waar ze terug kunnen keren. Een begrafenis is in vele gevallen wel duurder dan een crematie, echter is dit afhankelijk van vele variabelen. Denk hierbij aan de kosten van de kist, de kosten van de grafsteen en de huur van het graf waar de overledene komt te liggen. Het graf kan voor een bepaalde tijd gehuurd of gekocht worden. Na afloop van deze periode heb je de mogelijkheid om de duur te verlengen, wanneer je ervoor kiest om dit niet te doen wordt het graf geruimd. Het graf moet ook worden onderhouden, dit kunnen de nabestaanden zelf doen of het kan worden uitbesteed.
 
Crematie. Een crematie is een plechtigheid waarbij de overledene in de kist wordt verbrand in een overn. Synoniemen voor cremeren zijn ook wel lijkverbranding of verassing. Het is een fabeltje dat een lichaam verteert in de crematieoven. De verassing gebeurt namelijk door de hoge temperaturen in de oven (ongeveer 1100 graden Celsius). Er is een uitgebreide keuze voor de bestemming van de as. De as kan worden opgeslagen in een urn, worden verwerkt als sieraad of uitgestrooid worden. Als de keuze is gemaakt om de as in een urn op te slaan, kan deze alsnog worden begraven. De urn kan op urnenplaats, urnentuin of een columbarium worden geplaatst.
 
Natuurbegrafenis. Een natuurbegrafenis is een plechtigheid waarbij de overledene in de kist of in lijkwade onder de grond begraven wordt. Bij natuur begraven is het de bedoeling dat de graven op den duur opgaan in de natuur. De grafstenen op een natuurbegraafplaats wijken daarom af van de traditionele grafstenen, bijvoorbeeld een houten kruis of schijf van een boomstam. Ook de kist en de kleding van de overledene moeten natuurlijk afbreekbaar zijn. Op een natuurbegraafplaats is het ook mogelijk om urnen met asresten te begraven.
 

Wanneer dient de uitvaart plaats te vinden?

Nadat het overlijden is gemeld, moet er nog toestemming worden gegeven door de gemeente. Dit zal de uitvaartverzorger voor je regelen.
 
De uitvaart moet uiterlijk zes werkdagen na het overlijden plaatsvinden. De gemeente kan uitstel verlenen onder bijzondere omstandigheden. Dit kan gebeuren wanneer er nog een rechtelijk onderzoek loopt of wanneer er familie uit het buitenland moet overkomen om de uitvaart bij te kunnen wonen.
 

Wat komt er allemaal kijken bij een uitvaart? 

Als een dierbare overlijdt is er natuurlijk veel verdriet, maar in deze verdrietige periode moet ook veel geregeld worden. Het is belangrijk dat het overlijden eerst wordt gemeld bij een aantal instanties, namelijk: de huisarts, de bank, de werkgever, organisaties waar de overledene lid/abonnee van is en natuurlijk de gemeente. Nemas Uitvaartverzorging helpt graag in deze moeilijke tijd om u zoveel mogelijk te ontlasten met het regelen van de uitvaart. Zo kan u de dood van uw dierbare verwerken zonder dat er veel lasten op uw schouders liggen. U kunt bij Nemas Uitvaartverzorging 24 uur per dag een overlijden melden via het nummer 013 204 4703. Als u een melding bij ons heeft gedaan, maken we een afspraak om samen alle zaken die nog geregeld moeten worden te bespreken. Ook wordt de uitvaart zelf besproken om zo tot een waardig afscheid te komen voor uw dierbare.
 
Bij een uitvaart komen wel veel dingen kijken. Wordt de keuze gemaakt voor begraven of cremeren? En welke begraafplaats of crematorium dan? Ook moet u keuzes maken over de kleding die de overledene draagt en de laatste verzorging van de overledene. Met betrekking tot de uitvaartkisten moet je denken aan de stijl, de kleur, het soort hout en het design. Hoe wordt opmaak van de rouwadvertenties en/of rouwkaarten die naar de genodigden worden verstuurd? Ook moet je nadenken over het soort rouwvervoer, de inrichting en organisatie van de rouwdienst en de bijeenkomst die na afloop van de rouwdienst wordt georganiseerd. Nemas Uitvaartverzorging helpt u graag bij de invulling en realisatie van uw wensen. Samen zorgen we ervoor dat de uitvaart verloopt zoals de overledene dat graag had gewild.
 

Wat zijn de kosten van een uitvaart?

In de meeste gevallen is een begrafenis duurder dan een crematie, dit komt met name door de kosten van het graf. De kosten van een uitvaart hangen echter af van de persoonlijke voorkeuren van de overledene en nabestaanden. Hierbij kan u denken aan:  
Voor meer informatie over de mogelijke kosten van de uitvaart, kunt u ons bereiken op info@nemasuitvaartverzorging.nl of 013 204 4703.
 

Hoe kan Nemas mij helpen?

Voor het regelen van een bijzonder en passend afscheid komt toch veel kijken. Vooral in de periode van rouw en verdriet is dit vaak lastig voor nabestaanden. Daarom is het aan te raden om met een uitvaartverzorger om tafel te zitten. In de gemeenten Goirle en Tilburg is Nemas Uitvaartverzorging een bekende en betrouwbare naam. Wij verzorgen voor iedereen een passende uitvaart en we zijn daarnaast gespecialiseerd in het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Wij bieden alle diensten aan die betrekking hebben op een uitvaart. Wij verzorgen de complete uitvaart, waaronder het leveren van rouwdrukwerk, uitvaartkisten, rouwbloemwerk, grafmonumenten en het rouwvervoer. Nemas Uitvaartverzorging stelt één aanspreekpunt aan die de nabestaanden door het hele traject heen helpt.
 
Nemas Uitvaartverzorging verzorgt uitvaarten met respect, zorg en stijl, waarbij de vragen en wensen van de nabestaanden voorop staan. Dit wordt allemaal verzorgt tegen een schappelijke prijs.
 
U kunt op drie manieren contact met ons opnemen. U kunt contact opnemen door het formulier onderaan deze pagina in te vullen, of door ons te mailen op het volgende adres:   
info@nemasuitvaartverzorging.nl
 
Bij een geval van spoed raden we u aan om telefonisch contact met ons op te nemen via 013 204 4703, op dit telefoonnummer zijn wij 24/7 bereikbaar.
 
  • De manier van rouwvervoer
  • De keuze van de kist
  • Eventuele aanschafkosten (en verlenging) van het graf
  • De locatie van de afscheidsplechtigheid
  • Eventuele bijeenkomst na de afscheidsplechtigheid
  • Het aantal genodigden
  • Etc.

Contact